Jumpgate förvärvar tysk spelstudio - utser Florian Bohn till operativ chef och finanschef
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Jumpgate förvärvar tysk spelstudio - utser Florian Bohn till operativ chef och finanschef

Jumpgate

Spelutvecklingsbolaget Jumpgate utser Florian Bohn till operativ chef samt finanschef och han tillträder 1 december. Samtidigt meddelar bolaget att de förvärvar den tyska spelstudion Funatics. Det framgår av två pressmeddelanden från bolaget.

Bohn har tidigare varit vd för tyska spelbolaget Travian Games och har omfattande erfarenhet från roller som vd och finanschef inom och utanför spelbranschen.

"Jag är stolt över att få in Florian som en viktig del av vår ledningsgrupp under en transformativ tid för Jumpgate. Jag har känt honom i många år och ser fram emot att fortsätta resan mot att skapa en världsledande grupp av spelutvecklare tillsammans med honom", säger Harald Riegler, vd för Jumpgate.

Jumpgate meddelar även att de förvärvar den tyska spelstudion Funatics. Köpeskillingen erläggs med cirka 0,3 miljoner euro kontant och 0,3 miljoner euro i nyemitterade aktier.

Funatics är baserat i Düsseldorf. De grundades av spelveteraner med bakgrund från Ubisoft och Innogames. Funatics har 4 anställda som har arbetat tillsammans sedan 1998.

Slutliga summan för kontantdelen kommer fastställas baserat på Funatics nettokassa 30 november. Aktiekursen för emissionsdelen baseras på den volymvägda snittkursen vid slutförandet av affären som förväntas ske under december.

"Det är otroligt glädjande att kunna meddela ytterligare ett viktigt förvärv där vi får in ett team av absolut världsklass, som tillför mycket värdefull erfarenhet och starkt track record när det gäller att leda stora framgångsrika spelprojekt", säger Harald Rieger.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Jumpgate

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Jumpgate

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt