Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Katalysen Ventures genomför riktad nyemission på 7,6 miljoner kronor - flera profiler tecknar aktier

Investeringsbolaget Katalysen Ventures har genomfört en riktad nyemission av 271 214 aktier till teckningskursen 28 kronor per aktie, motsvarande en rabatt på 11,7 procent jämfört med den volymvägda snittkursen för aktien mellan den 3 oktober och 24 oktober. Nyemissionen inbringar bolaget således cirka 7,6 miljoner kronor före transaktionskostnader på 400 000 kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Styrelsen bedömer att en riktad emission var det mest kostnadseffektiva metoden för att resa kapital givet marknadsläget. Bolaget hade också redan ett emissionsbemyndigande. De tecknande investerarna bedöms också vara strategiska på lång sikt för företaget. Utspädningen blev 4,6 procent.

Bland investerarna märks:

Tech-investeraren Alex Schütz genom sitt family office. Han har grundat C-Quadrat Investment Group, ett bolag som har över 8 miljarder euro under förvaltning, och investerar i tech-bolag. Katalysen Ventures och Schütz diskuterar ett samarbete kring att resa en venturefond.

Klemens Hallman, som är entreprenör och filantrop, och ägare av Hallman Corporate Group, ett konglomerat som investerar i allt från finans, fastigheter och tech till film.

Slutligen investerar också Philippe Givel, en tidigare global risk-chef inom trading och sales vid en ledande privatbank.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Katalysen Ventures

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Katalysen Ventures

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt