Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kempower

Kempower ska dra igång försäljning i USA nästa år - lockas av Bidens miljardlöften - BN

Finska laddutrustningsbolaget Kempower har tagit sikte på USA. Med stöd av president Joe Bidens löften om 7,5 miljarder dollar i stöd för att bli kvitt laddutrustningsunderskottet för elbilar, har bolaget börjat rekrytera ett försäljningsteam i landet.

Målet är att dra igång försäljningen i slutet av nästa år, två år tidigare än den ursprungliga planen. Det uppger vd Tomi Ristimäki till Bloomberg News.

"Man måste vara med i spelet nu när marknadsandelarna fördelas inom programmet", sade Ristimäki.

Kempowers system erbjuder laddning åt flera elbilar åt gången, jämfört med vissa andra alternativ som erbjuder laddning åt en bil i taget. Detta ger Kempower ett övertag vid platser som restauranger och köpcentrum.

Det uppges att USA:s planer om att bygga ut laddutrustningsnätverket var en game changer för Kempower att satsa på marknaden. Annars hade bolaget avstått detta då man normalt sett bara ger sig in på marknader där det redan förekommer en stor elbilsförsäljning. USA har varit ett undantag på grund av sin storlek vilket avskräcker många att köpa en elbil om man inte kan säkra batteriförsörjningen under hela resan.

För att göra något åt detta problem har Bidenadministrationen presenterat en plan om att rulla ut en halv miljon laddare landet över tills 2030.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-11-14/finnish-charger-maker-eyes-slice-of-biden-s-7-5-billion-ev-plan

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Kempower

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Kempower

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt