Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kina inför hårdare krav på livestreamingplattformar

Kina inför hårdare krav på livestreamingplattformar. Plattformarna måste införa bättre kontroller för att reglera hur människor under 18 år använder deras tjänster. Det skriver Reuters.

Genom de nya kontrollerna ska det bli svårare för personer under 18 år att börja använda plattformarnas streamingfunktioner utan godkännande från en målsman. Plattformarna kommer också behöva utöka sin styrning av hur minderåriga använder tjänsterna. Bland annat genom att stänga av streams vid klockan 10 på kvällen lokal tid.

De nya kraven kommer mot bakgrund av att Kina lanserade en kampanj förra månaden, riktad mot att rensa upp i "kaoset" som finns bland streamingtjänsterna.

Stora livestreamingplattformar i Kina är Bytedances Douyin, Kauishou, Alibaba-backade Bilibili, Huya och Douyu. De två sistnämnda backas av Tencent.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt