Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kina lånade ut 240 miljarder dollar till utvecklingsländer mellan 2008-2021

Kina har lånat ut 240 miljarder dollar till 22 utvecklingsländer mellan 2008 och 2021, skriver Nikkei Asia och hänvisar till en studie som publicerades på tisdagen.

Allt fler länder har haft svårt att betala tillbaka lån, som använts för att bygga infrastruktur för "den nya sidenvägen".

Nästan 80 procent av utlåningen gjordes mellan 2016 och 2021, främst till medelinkomstländer som Argentina, Mongoliet och Pakistan, enligt rapporten som utarbetats av forskare från Världsbanken, Harvard Kennedy School, Aiddata och Kiel Institute for the World Economy.

Utlåningen har dock avtagit sedan 2016 eftersom många projekt inte har gett den förväntade ekonomiska utdelningen.

Argentina har fått mest med 111,8 miljarder dollar, följt av Pakistan med 48,5 miljarder dollar och Egypten med 15,6 miljarder dollar. Kinas centralbank stod för 170 miljarder dollar av den totala finansieringen.

Kina förhandlar om skuldomstruktureringar med länder som Zambia, Ghana och Sri Lanka. Giganten i öst har uppmanat Världsbanken och Internationella valutafonden att erbjuda skuldlättnader.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt