Kina stöttar Rysslands krig i Ukraina - WSJ
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Finwire / Börskollen

Kina stöttar Rysslands krig i Ukraina - WSJ

Kina tillhandahåller teknik som Rysslands militär behöver för att fortsätta sitt krig i Ukraina trots internationella sanktioner och exportkontroller. Det visar en granskning av ryska tulluppgifter som Wall Street Journal tagit del av.

Tullregistren visar att kinesiska statsägda försvarsföretag skickar navigationsutrustning, störningsteknik och delar till jetflygplan till sanktionerade ryska statsägda försvarsföretag.

Detta är bara en handfull av tiotusentals försändelser av varor med dubbla användningsområden, produkter som har både kommersiella och militära tillämpningar, som Ryssland importerade efter sin invasion förra året. Landet är starkt beroende av import när det gäller till exempel halvledare, som är nödvändiga för modern krigsföring, skriver affärstidningen.

Tulluppgifterna kommer från den Washingtonbaserade ideella organisationen C4ADS, som specialiserar sig på att identifiera hot mot USA:s nationella säkerhet.

Kinas stöd till Ryssland när landet för krig mot Ukraina skulle ha varit på dagordningen under utrikesminister Antony Blinkens resa till Peking i helgen. Den resan sköts upp på obestämd tid i fredags efter att Pentagon meddelat att man tidigare i veckan hade spårat en kinesisk spaningsballong över USA:s fastland. Ballongen sköts senare ned av amerikanska försvaret.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt