Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kina stöttar Rysslands krig i Ukraina - WSJ

Kina tillhandahåller teknik som Rysslands militär behöver för att fortsätta sitt krig i Ukraina trots internationella sanktioner och exportkontroller. Det visar en granskning av ryska tulluppgifter som Wall Street Journal tagit del av.

Tullregistren visar att kinesiska statsägda försvarsföretag skickar navigationsutrustning, störningsteknik och delar till jetflygplan till sanktionerade ryska statsägda försvarsföretag.

Detta är bara en handfull av tiotusentals försändelser av varor med dubbla användningsområden, produkter som har både kommersiella och militära tillämpningar, som Ryssland importerade efter sin invasion förra året. Landet är starkt beroende av import när det gäller till exempel halvledare, som är nödvändiga för modern krigsföring, skriver affärstidningen.

Tulluppgifterna kommer från den Washingtonbaserade ideella organisationen C4ADS, som specialiserar sig på att identifiera hot mot USA:s nationella säkerhet.

Kinas stöd till Ryssland när landet för krig mot Ukraina skulle ha varit på dagordningen under utrikesminister Antony Blinkens resa till Peking i helgen. Den resan sköts upp på obestämd tid i fredags efter att Pentagon meddelat att man tidigare i veckan hade spårat en kinesisk spaningsballong över USA:s fastland. Ballongen sköts senare ned av amerikanska försvaret.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt