Kindred presenterar nya finansiella mål, ger också prognos för tredje kvartalet
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kindred presenterar nya finansiella mål, ger också prognos för tredje kvartalet

Kindred

Bettingbolaget Kindred presenterar nya finansiella mål för 2025 och en detaljerad strategi inför sin kapitalmarknadsdag på onsdagen. Därutöver ger bolaget en indikativ prognos för resultatet i det tredje kvartalet, enligt ett pressmeddelande.

De nya målen är att intäkterna ska överstiga 1,6 miljarder pund (19,7 miljarder kronor), att underliggande ebitda-marginal ska uppgå till 21-22 procent och att man delar ut 75-100 procent av det fria kassaflödet som utdelning, efter förvärv.

Kindred kom förra året att uppvisa intäkter på 1,26 miljarder pund med en underliggande ebitda-marginal på 15 procent.

När det kommer till utdelningar vill Kindred också komplettera dessa med återköp av aktier, uppges det.

Utöver de finansiella målen har Kindred satt nya riktlinjer för andelen spelöverskott från lokalt reglerade marknader och investeringar. Dessa ska uppgå till 90 procent år 2025. Motsvarande siffra låg på 78 procent för första halvåret 2022.

Vad gäller prioriteringarna framåt är dessa att bolaget ska ta ytterligare marknadsandelar, utveckla en stark position i Nederländerna, dra nytta av strategiska investeringar som Relax Gaming-förvärvet och utvecklingen av Kindred Sportsbook Platform samt bygga vidare på den solida grund som etablerats i Nordamerika

Kindred kan också avslöja hur verksamheten utvecklats från 1 juli till 11 september, samt i och med det ge en indikativ prognos för tredje kvartalet.

Det genomsnittliga dagliga spelöverskottet uppges ha varit på 2,9 miljoner pund, vilket är 12 procent lägre jämfört med tredje kvartalet 2021. Exklusive Nederländerna var spelöverskottet 2,6 miljoner pund, upp 6 procent från tredje kvartalet 2021.

Kindreds prognoser för intäkter och underliggande ebitda för tredje kvartalet 2022, är att intäkterna kommer att uppgå till 270-280 miljoner pund och att underliggande ebitda landar på 37-42 miljoner pund (84,8).

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Kindred

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Kindred

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt