Kindred riskerar böter i Norge
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kindred riskerar böter i Norge

Kindred

Bettingbolaget Kindreds helägda dotterbolag i Norge, Trannel International, riskerar böter om cirka 1,2 miljoner norska kronor per dag "om det olagliga spelerbjudandet inte upphör". Det skriver norska motsvarigheten till spelinspektionen Lotteri- og Stiftelsesmyndigheten.

Spelbolaget, som bland annat driver spelsajten Unibet, har inte tillstånd från norska myndigheter att erbjuda spel i Norge. Den 5 april 2019 fattade myndigheten ett beslut mot Trannel med föreläggande om att stoppa erbjudandet av spel i landet. Bolaget överklagade beslutet till Kulturdepartementet och Lotterinämnden, men fick inte bifall av någon av instanserna. Fristen för att rätta sig efter beslutet gick ut den 12 mars 2020 då överklagandeärendet avgjordes.

Medan Trannel väntade på handläggning av överklagan bad de Oslo tingsrätt att bedöma beslutets giltighet. Ärendet ska upp i tingsrätten i maj i år.

Dagsböterna slutar löpa när det totala beloppet når upp Trannels årliga bruttovinst, som den norska myndigheten har uppskattat till cirka 437 miljoner norska kronor.

– När ett spelbolag som verkar illegalt i Norge kan tjäna 437 miljoner norska kronor på sin illegala verksamhet inom ett år, är vi skyldiga det norska folket att göra vad vi kan för att stoppa den illegala verksamheten, kommenterar Atle Hamar, vd för Lotteri- og Stiftelsesmyndigheten.

– Vi menar allvar med att det illegala spelutbudet ännu inte har upphört. Därför varnar det norska Lotteritilsynet för att vi nu kommer att fatta beslut om tvångsbot, om inte Trannel slutar erbjuda illegalt spel i Norge.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Kindred

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
ÖPPNA KONTO

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Kindred

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt