Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kindred

Kindred stäms av bettingbolag i Polen - EGR

Polska bettingbolaget STS har stämt svenska sektorkollegan Kindreds varumärke Unibet för att ha brutit mot polsk lag avseende illegalt spelande. Det avslöjar branschsajten EGR.

Tingsrätten i Warszawa beslutade den 7 december 2021 att Unibet var förbjudet att erbjuda bettingtjänster och reklam i Polen.

Ett frysningsbeslut utfärdades till spelsajten vilket innebär att tills det slutliga beslutet fattas i en högre domstol måste Unibet sluta erbjuda sina tjänster i Polen. STS menar alltså att så inte blivit fallet.

STS påstår bland annat att Unibet har betjänat konsumenter i landet via sitt Malta-licensierade dotterbolag Trannel International Ltd, men i STS ögon bryter detta mot polsk lag eftersom det Kindred-ägda varumärket inte har en specifik polsk licens.

STS hävdar också att Unibet bryter mot polsk lag genom att upprepade gånger annonsera på tröjor från utländska fotbollsklubbar som spelat matcher i Polen, till exempel i Champions League eller Europa League-tävlingar. Därutöver pekar STS på att Unibets webbplats finns tillgänglig på polska

Kindred svarade inte på EGR:s begäran om en kommentar.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Kindred

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Kindred

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt