Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kindred

Kindred stäms av bettingbolag i Polen - EGR

Polska bettingbolaget STS har stämt svenska sektorkollegan Kindreds varumärke Unibet för att ha brutit mot polsk lag avseende illegalt spelande. Det avslöjar branschsajten EGR.

Tingsrätten i Warszawa beslutade den 7 december 2021 att Unibet var förbjudet att erbjuda bettingtjänster och reklam i Polen.

Ett frysningsbeslut utfärdades till spelsajten vilket innebär att tills det slutliga beslutet fattas i en högre domstol måste Unibet sluta erbjuda sina tjänster i Polen. STS menar alltså att så inte blivit fallet.

STS påstår bland annat att Unibet har betjänat konsumenter i landet via sitt Malta-licensierade dotterbolag Trannel International Ltd, men i STS ögon bryter detta mot polsk lag eftersom det Kindred-ägda varumärket inte har en specifik polsk licens.

STS hävdar också att Unibet bryter mot polsk lag genom att upprepade gånger annonsera på tröjor från utländska fotbollsklubbar som spelat matcher i Polen, till exempel i Champions League eller Europa League-tävlingar. Därutöver pekar STS på att Unibets webbplats finns tillgänglig på polska

Kindred svarade inte på EGR:s begäran om en kommentar.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Kindred

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Kindred

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt