Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kinnevik

Kinnevik snålar med stor kassa - Di

Investmentbolaget Kinnevik sitter på en stor nettokassa på nästan 13,6 miljarder kronor men har inte utnyttjat den för köp när tillgångar rasat i år. Det har fått Dagens industri att göra en analys för att klura ut varför.

Tidningen påpekar att Kinnevik kan använda pengarna för att återköpa aktier då substansrabatten är på 30 procent, vilket är högre än normalt. Ett annat alternativ vore att öka ägandet i de befintliga portföljbolagen då dessa nu handlas till lägre värderingsmultiplar.

Kinnevik uppgav dock vid senaste rapportkonferensen att årets investeringar kommer summeras till drygt 5 miljarder kronor, i linje med snittet för de föregående åren. Att bolaget inte väljer att agera mer offensivt än så tolkar Di kan bero på att man tappat sin långsiktiga tro på flera av portföljbolagen, vilket i sådana fall är illavarslande.

“Om en affärsmodell inte längre fungerar eller om spådda framtida marknader går upp i rök till följd av ett fall i tillgångspriser världen över var nog investeringarna inte så bra till att börja med”, skriver tidningen.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Kinnevik

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Kinnevik

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt