Kinnevik snålar med stor kassa - Di
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Finwire / Börskollen

Kinnevik snålar med stor kassa - Di

Kinnevik

Investmentbolaget Kinnevik sitter på en stor nettokassa på nästan 13,6 miljarder kronor men har inte utnyttjat den för köp när tillgångar rasat i år. Det har fått Dagens industri att göra en analys för att klura ut varför.

Tidningen påpekar att Kinnevik kan använda pengarna för att återköpa aktier då substansrabatten är på 30 procent, vilket är högre än normalt. Ett annat alternativ vore att öka ägandet i de befintliga portföljbolagen då dessa nu handlas till lägre värderingsmultiplar.

Kinnevik uppgav dock vid senaste rapportkonferensen att årets investeringar kommer summeras till drygt 5 miljarder kronor, i linje med snittet för de föregående åren. Att bolaget inte väljer att agera mer offensivt än så tolkar Di kan bero på att man tappat sin långsiktiga tro på flera av portföljbolagen, vilket i sådana fall är illavarslande.

“Om en affärsmodell inte längre fungerar eller om spådda framtida marknader går upp i rök till följd av ett fall i tillgångspriser världen över var nog investeringarna inte så bra till att börja med”, skriver tidningen.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Kinnevik

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Kinnevik

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt