Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kryptobolag

Kryptobolag har svårt att noteras i USA pga ökad granskning

Den ökade översynen av kryptobolag från amerikanska finansinspektionen SEC har lett till att vissa inte kunnat gå till börsen. Det skriver Wall Street Journal.

Detta uppges ha varit fallet med Bullish Global, Circle Internet Financial och eToro Group. Samtliga har tittat på att bli listade genom det enklare alternativet, ett spac-samgående.

Men SEC har varit tuffa och ställt många frågor. Enligt källor har detta fördröjt kryptomäklaren Galaxy Digital Holdings planer att noteras på Nasdaqbörsen. Galaxy har till skillnad från de övriga bolagen inte sökt en notering genom en spac. Man tillkännagav sina planer på att noteras i mars 2021 och hoppas på att få grönt ljus från SEC innan årsslutet.

En källa säger att SEC inte har gått ut för att stoppa bolagen från att noteras, men att granskningen tagit lång tid vilket skadat deras ansträngningar. Detta gäller särskilt efter en rad kollapser inom branschen, däribland med kryptovalutan TerraUSD och kryptohedgefonden Three Arrows. Och efter att kryptobörsen FTX gått under i höstas bedöms detta hålla dörren stängd.

https://www.wsj.com/articles/sec-scrutiny-blocks-some-crypto-firms-from-going-public-11674527071

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt