Kryptobörsen FTX lanserar miljardfond för kryptoinvesteringar

Nyhet

Kryptobörsen

Kryptobörsen FTX lanserar miljardfond för kryptoinvesteringar

Kryptobörsen FTX Trading har lanserat en riskkapitalfond på två miljarder dollar som ska investera i kryptostartups. Det skriver Wall Street Journal.

Den nya fondchefen Amy Wu uppger att fonden får ett flexibelt investeringsmandat. Det innebär att man kan plöja ned alltifrån minisummor på 100 000 dollar per bolag till att göra rejäla satsningar på flera hundratals miljoner dollar.

”Vi kan komma att ha investerat allt fram tills nästa år men det beror på möjligheterna vi ser på marknaden”, sade hon till WSJ.

Amy Wu har tidigare investerat i kryptovalutor och spelbolag vid förra arbetsgivaren Lightspeed Venture Partners. Hon anslöt till FTX denna månad.

För fondkapitalet står FTX Trading som värderas till 25 miljarder dollar efter en finansieringsrunda i oktober. Bland uppbackarna finns finansbjässen Blackrock och kanadensiska pensionsjätten OTPP.

https://www.wsj.com/articles/crypto-exchange-ftx-sets-up-2-billion-venture-fund-11642163402

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading och kryptovalutor

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev