Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Laddoperatören

Laddoperatören Eways vinner upphandling för laddinfrastruktur vid köpcentrum i Sverige

Den svenska laddoperatören Eways vinner en stor laddinfrastruktur-affär inom köpcentrum i Sverige. Det handlar om Unibail-Rodamco-Westfield som genomfört en upphandling som innebär att cirka 200 nya publika laddare ska installeras vid Westfield Mall of Scandinavia, Westfield Täby centrum och Nacka Forum. Det framgår av ett pressmeddelande som Finwire tagit del av.

– Det är jätteroligt att URW valde Eways. Vi har redan ett nära samarbete och får nu ansvar för alla delar av laddinfrastrukturen i den här satsningen. Det är ett fint förtroende och vi ser fram emot att tillsammans med URW fortsätta driva på omställningen till ett fossilfritt samhälle, säger Robert Hägg, säljchef på Eways.

Eways har sedan tidigare driftansvar för laddplatserna i Westfield Täby centrum och Nacka Forum. I och med upphandlingen tar bolaget även över driften i Westfield Mall of Scandinavia, som Vattenfall tidigare ansvarat för.

När Mall of Scandinavia är klar med sin installation i januari kommer de att ha totalt 155 laddplatser, den högsta siffran för ett köpcentrum i Sverige. En full laddning av en normalstor elbil kostar cirka 160 kronor, med en batterikapacitet på 40 kWh.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt