Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Lägre

Lägre omsättning för Beyond Meat - säger upp 4 procent av personalen

Amerikanska matföretaget Beyond Meat redovisar minskad omsättning och resultat under kvartalet. Bolaget meddelar även att man kommer börja säga upp personal samt sänker helårsprognosen.

Inför rapportsläppen sjönk aktien med 7,8 procent. I efterhandeln var det små rörelser.

Omsättningen sjönk 1,6 procent till 147 miljoner dollar (149,4). Utfallet kan jämföras med Refinitivs analytikerkonsensus som låg på 149,2.

Resultat per aktie hamnade på -1,53 dollar (-0,31), vilket är klart sämre än analytikerkonsensus som låg på -1,18.

Bolaget sänker sin helårsprognos på grund av osäkrare marknadsläge efter högre inflation och stigande räntor. Omsättningen för helåret väntas landa på mellan 470-520 miljoner dollar, jämfört med den tidigare prognosen på 560-620 miljoner dollar.

Samtidigt meddelar man att runt 4 procent av den globala arbetskraften kommer sägas upp för att dra ned på kostnaderna. Reduceringen väntas bidra med runt 8 miljoner dollar i besparingar. Exkluderat är en engångskostnad på 1 miljon dollar för det kommande tredje kvartalet.

Beyond Meat, MUSDQ2-2022KonsensusFörändring mot konsensusQ2-2021Förändring
Nettoomsättning147149,2-1,5%149,4-1,6%
Resultat per aktie, USD-1,53-1,18-0,31
Konsensusdata från Refinitiv

http://media.finwire.com/media/FWM0078C5A-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Beyond Meat

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Beyond Meat

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt