Nyhet

Lemonsoft

Lemonsoft förvärvar bolag och höjer prognosen för 2022

Finska affärsystembolaget Lemonsoft förvärvar samtliga aktier i mjukvarubolaget Logentia. Det framgår av ett pressmeddelande.

Köpesumman ligger på 7,8 miljoner euro. Transaktionen förväntas vara avslutad den 31 maj 2022. Företagen har även kommit överens om en tilläggsköpeskilling på 1 miljon euro, baserad på Logentias finansiella resultat för 2022-2023.

Under 2021 hade Logentia en nettoomsättning på 1,5 miljoner euro och ett rörelseresultat på 0,7 miljoner euro.

I och med förvärvet höjer Lemonsoft sin omsättningsprognos för 2022. Nettoomsättningen förväntas öka med 26-32 procent jämfört med räkenskapsåret 2021 (tidigare prognos 23-28 procent)

Det justerade rörelseresultatet förväntas vara mellan 30 och 35 procent av nettoomsättningen under 2022, vilket är en upprepning.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Lemonsoft

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Lemonsoft

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt