Nyhet

Leveranser till Pegatrons fabrik i Kina fördröjda efter Pelosi-möte - Nikkei

Leveranser till Pegatrons fabrik i Kina hölls kvar för granskning av kinesiska tulltjänstemän efter att företagets högsta chef träffade Nancy Pelosi i Taipei. Besöket har fördömts hårt av Peking som även inlett militärövningar i närheten av Taiwan.

Pegatron tillverkar produkter för amerikanska kunder som Microsoft, Tesla och Apple. Leveranserna till fabriken kontrollerades för att se om det bröt mot regeln att kartongerna ej får ha orden "Taiwan" eller "Republiken Kina", öns formella namn. Det säger flera källor till Nikkei Asia.

Pegatrons vice ordförande Jason Chen och andra företrädare för den taiwanesiska chipindustrin träffade Pelosi vid en lunch som president Tsai Ing-Wen stod värd för.

Andra taiwanesiska komponentleverantörer fick också förfrågningar från kunder där de bad dem att se till att leveranserna uppfyller märkningskraven.

De kinesiska myndigheterna upprepade att lådor, fraktdokument, kartonger samt export- och importdeklarationsformulär inte får visa orden "Republiken Kina", "R.O.C." eller "Taiwan", enligt meddelanden från tillverkare som hänvisar till myndigheterna och som Nikkei Asia har tagit del av.

Om något av orden förekommer kommer leveransen att hållas inne och inte skeppas. Reglerna har existerat i flera år. Pegatron har avböjt att kommentera saken.

https://asia.nikkei.com/Business/Tech/Semiconductors/Shipments-to-Pegatron-s-China-factory-disrupted-after-exec-met-Pelosi

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt