Mahvie Minerals har avslutat om-kartering av borrkärnor i Finland
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Finwire / Börskollen

Mahvie Minerals har avslutat om-kartering av borrkärnor i Finland

Prospekteringsbolaget Mahvie Minerals har avslutat om-karteringen av vissa borrkärnor från guldprojektet Haveri i Finland.

"Vi bedömer att resultatet är så bra som vi hade kunnat hoppats på. Identifiering av höga, tidigare kända men av tidigare ägare dåligt kommunicerade halter stärker projektet väsentligt", säger vd Per Storm i ett pressmeddelande.

Borrningen har avsett äldre borrkärnor, vilka ska ha innehållit mycket höga guldhalter (redan känt), men som inte fått genomslag i de bedömningar som gjorts av Haveriprojektet.

"Att dessa halter inte slagit igenom i den samlade bedömningen berodde sannolikt på dålig geologisk kontroll vid provtagning. Detta har lett till att de halter som användes vid mineraltillgångsbedömningen i PEA:an sannolikt var för lågt beräknade", säger vd Per Storm.

Med den nya genomgång som nu gjorts visar det att den reviderade prospekteringsidén förefaller att bli den riktiga.

"Överenstämmelsen mellan tidigare identifierade områden med hög halt överensstämmer med våra nya bedömningar med modern kunskap. Vad som nu är tydligt är att förekomsten kan innehålla områden med höga guldhalter, s.k. "nuggeteffekt". Detta gör att kommande borrning och kommande bedömningar av brytbarhet kan göras på ett på ett effektivare sätt och med förhoppningsvis större precision", säger Storm.

Framåt planeras nya borrningar och enligt Storm har ett antal borrentreprenörer redan kontaktats. Man har också erhållit offerter för bedömning. Bolaget avser återkomma så snart som möjligt med information om när och hur borrningarna skall genomföras.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Mahvie Minerals

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Mahvie Minerals

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt