Nyhet

Matleveransbolaget

Matleveransbolaget Swiggy planerar notering som kan dra in 800 miljoner dollar - Nikkei

Indiska matleveransbolaget Swiggy har inlett förberedelser med att dra in minst 800 miljoner dollar, motsvarande 7,5 miljarder kronor, under en börsnotering i början av nästa år. Det uppger källor till Nikkei Asia.

Kapitalinjektionen är tänkt att hjälpa bolaget öka marknadsandelar i den tuffa konkurrensen med Zomato.

Swiggy lanserades 2014 och har totalt fått in cirka 3,3 miljarder dollar i riskkapital. Softbank är dess mest profilerade ägare. När Swiggy tog in 700 miljoner dollar tidigare i år var det till en värdering av 10,7 miljarder dollar. Det är en nästan fördubbling från de 5,5 miljarder dollar som bolaget var värt vid en runda i somras.

Zomatos värdering ligger på cirka 9 miljarder dollar.

https://asia.nikkei.com/Business/Markets/IPO/India-s-Swiggy-eyes-800m-IPO-amid-Zomato-rivalry-in-tough-market

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Softbank

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Softbank

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt