Nyhet

McLaren

McLaren på väg ta in över 100 miljoner pund i nytt kapital - Sky News

Biltillverkaren McLaren är nära att ta in över 100 miljoner pund i nytt kapital för att utveckla nya modeller. Det skriver Sky News som hänvisar till källor.

Pengarna ska användas för att producera företagets senaste superbilmodeller.

Bland McLarens aktieägare finns den saudiarabiska förmögenhetsfonden Public Investment Fund (PIF) samt dess motsvarighet i Bahrain, Mumtalakat. Enligt Sky News källor kan dessa vara en del av aktörerna som tillför nytt kapital.

För några dagar sedan köpte PIF en minoritetsandel i Aston Martin. Fonden har därmed större ägarandelar i två av Storbritanniens mest välkända bilvarumärken.

McLarens senaste hybrida superbil Artura har fått bra recessioner från marknaden. Modellen förväntas bli en del av McLarens satsning mot elektrifierade bilar.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt