Nyhet

Mediacle

Mediacle minskar omsättning och rörelseresultat under första kvartalet

Mediacle, som arbetar med digital marknadsföring, redovisar minskande omsättning under första kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseresultatet visade förlust mot föregående periods vinst.

"Q1 har varit ett bra kvartal för vår verksamhet då vi, trots de under fjolåret införda regelförändringarna för spelbranschen vilka negativt påverkat våra intäkter, lyckats att bibehålla lönsamhet och goda marginaler. Vi har också fortsatt att göra stora framsteg när det gäller
att stärka basen för våra verksamheter och bygga en stabil företagsgrupp med hög och uthållig lönsamhet", skriver vd Santosh Jain.

Omsättningen sjönk 41,4 procent till 9,9 miljoner kronor (16,9).

Ebitda-resultatet blev 5,4 miljoner kronor (11,6), med en ebitda-marginal på 54,5 procent (68,6).

Rörelseresultatet blev -1,2 miljoner kronor (5,0).

Resultatet före skatt var -1,5 miljoner kronor (4,8).

Resultatet efter skatt blev -2,6 miljoner kronor (2,5).

Resultat per aktie hamnade på -0,21 kronor (0,20).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till 2,4 miljoner kronor (11,7).

Likvida medel uppgick till 57,4 miljoner kronor (35,2).

"När vi ser fram emot Q2 är vi fortsatt fokuserade på att växa vår affär med B2B-produkter och tjänster och vi är nu bättre förberedda för att möte de utmaningar som regelförändringar för spelbranschen på flera europeiska marknader har medfört", uppger Mediacle-chefen.

Mediacle, MkrQ1-2022Q1-2021Förändring
Nettoomsättning9,916,9-41,4%
EBITDA5,411,6-53,4%
EBITDA-marginal54,5%68,6%
Rörelseresultat-1,25,0
Rörelsemarginal29,6%
Resultat före skatt-1,54,8
Nettoresultat-2,62,5
Resultat per aktie, kronor-0,210,20
Kassaflöde från löpande verksamhet2,411,7-79,5%
Likvida medel57,435,263,1%


http://media.finwire.com/media/FWS0075521-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Mediacle

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Mediacle

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt