Nyhet

Mediacle

Mediacle vänder till förlust i fjärde kvartalet - reviderar ned mål för 2022

Mediacle, som arbetar med digital marknadsföring, redovisar minskande omsättning under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseresultatet visade förlust mot föregående periods vinst.

"Det senaste året har återigen varit ett händelserikt år då vi gjort betydande framsteg i att bygga och utveckla vår verksamhet. Sammantaget har det varit ett positivt år, trots Covid och
trots de regelförändringar som gjorts på olika europeiska marknader", säger vd Santosh Jain i en kommentar.

Omsättningen sjönk till 10,5 miljoner kronor (14,2).

Ebitda-resultat blev 5,0 miljoner kronor (9,3).

Rörelseresultatet blev -1,6 miljoner kronor (2,7).

Resultatet före skatt var -1,8 miljoner kronor (2,5).

Resultatet efter skatt blev -2,8 miljoner kronor (0,6).

Resultat per aktie hamnade på -0,22 kronor (0,05).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till 5,0 miljoner kronor (8,7).

"Mediacle presenterar inga framtidsprognoser, men styrelsen har satt upp finansiella mål för verksamheten. Under slutet av 2021 genomfördes väsentliga ändringar i de regelverk som styr villkoren för iGaming-industrin på viktiga europeiska marknader som Storbritannien, Tyskland och Nederländerna. Ändringarna har haft en negativ effekt på Mediacles B2C-intäkter och marginaler under Q4 2021, vilket resulterat i att Mediacle inte nådde sina finansiella mål för räkenskapsåret 2021", skriver bolaget i rapporten.

Mot denna bakgrund har bolaget reviderat finansiella målen för 2022.

Det nya försäljningsmålet för 2022 är i intervallet 70-75 miljoner kronor (tidigare mål var 100-110 miljoner kronor) och ebitda-målet för 2022 är i intervallet 40-45 miljoner kronor (tidigare mål var 64-70 miljoner kronor).

Under 2021 nådde bolaget intäkter på 57,5 miljoner kronor och ebitda på 36,5 miljoner kronor.

Mediacle, MkrQ4-2021Q4-2020
Nettoomsättning10,514,2
EBITDA5,09,3
Rörelseresultat-1,62,7
Resultat före skatt-1,82,5
Nettoresultat-2,80,6
Resultat per aktie, kronor-0,220,05
Kassaflöde från löpande verksamhet5,08,7


http://media.finwire.com/media/FWS006F8BE-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Mediacle

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Mediacle

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt