Nyhet

Medicortex

Medicortex slopar börsnoteringsplaner

Finska bioteknikbolaget Medicortex har lagt ner sina börsnoteringsplaner efter att intresset att teckna aktier i erbjudandet varit för lågt. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

I ett tidigare pressmeddelande framgick att erbjudandet förväntades bestå av 6 miljoner aktier, vilket kunde tillföra bolaget 3 miljoner euro. Hur stor teckningen blev avslöjas inte, dock framgår att 450 personer deltog.

Bolaget var på väg att noteras på Nasdaq First North Growth Market i Helsingfors.

Medicortex är inriktat på att ta itu med problemet med traumatiska hjärnskador (TBI) och särskilt lindrig TBI (hjärnskakning), och i synnerhet bristen på tillräckliga diagnostiska metoder för att upptäcka hjärnskakning. Företaget har nämligen identifierat biomarkörer för hjärnskador och arbetar med att utveckla ett engångsdiagnostisk-set som använder icke-invasiva prover som urin och saliv.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt