Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Mentice drar in 60 miljoner genom riktad emission, rabatten var 3,1 procent

Medicinteknikbolaget Mentice har genomfört en riktad nyemission på cirka 60 miljoner kronor före emissionskostnader. Det framgår av ett pressmeddelande.

Emissionen omfattade 800 000 aktier till teckningskursen 75 kronor per aktie. Teckningskursen fastställdes genom ett accelererat bookbuildling-förfarande och motsvarar en rabatt på cirka 5,3 procent jämfört med stängningskursen på torsdagen.

Bland de som tecknade finns investmentbolaget Bure, Fjärde AP-fonden och Tin Fonder. Emissionen var kraftigt övertecknad, enligt Mentice.

Utspädningen i emissionen är cirka 3,1 procent av aktierna och rösterna i bolaget.

Mentice tänker använda emissionslikviden till förvärvet av programvarulösningen Ankyras från spanska Galgo Medical, men också för att vidareutveckla sina samarbeten med Siemens Healthineers och Philips och potentiellt addera fler återförsäljare. Därutöver ska en del av medlen täcka transaktionsrelaterade kostnader samt gå till allmänna verksamhetsändamål.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Mentice

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Mentice

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt