Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Mentice drar in 60 miljoner genom riktad emission, rabatten var 3,1 procent

Medicinteknikbolaget Mentice har genomfört en riktad nyemission på cirka 60 miljoner kronor före emissionskostnader. Det framgår av ett pressmeddelande.

Emissionen omfattade 800 000 aktier till teckningskursen 75 kronor per aktie. Teckningskursen fastställdes genom ett accelererat bookbuildling-förfarande och motsvarar en rabatt på cirka 5,3 procent jämfört med stängningskursen på torsdagen.

Bland de som tecknade finns investmentbolaget Bure, Fjärde AP-fonden och Tin Fonder. Emissionen var kraftigt övertecknad, enligt Mentice.

Utspädningen i emissionen är cirka 3,1 procent av aktierna och rösterna i bolaget.

Mentice tänker använda emissionslikviden till förvärvet av programvarulösningen Ankyras från spanska Galgo Medical, men också för att vidareutveckla sina samarbeten med Siemens Healthineers och Philips och potentiellt addera fler återförsäljare. Därutöver ska en del av medlen täcka transaktionsrelaterade kostnader samt gå till allmänna verksamhetsändamål.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Mentice

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Mentice

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt