Nyhet

Meta

Meta ska betala nästan 175 miljoner dollar för patentintrång

En federal domstol i Texas har beordrat Meta Platforms att betala Voxer drygt 174 miljoner dollar, motsvarande 1,9 miljarder kronor, för patentintrång. Det rapporterar The Verge.

Intrånget är kopplat till två patent inom livestreaming som förekommer i Facebook Live och Instagram Live.

Meta kom åt dessa patent när dotterbolaget Facebook diskuterade ett potentiellt samarbete med Voxer för tio år sedan. Voxer kom då att visa upp hela sin patentportfölj och teknik för Facebook. När parterna misslyckades att komma överens blev Voxer en konkurrent till Facebook, trots att den sociala mediajätten saknade en live video- eller röstprodukt vid den tiden.

Facebook Live såg dagens ljus först 2015 och Instagram Live släpptes året därefter.

Voxer å andra sidan har sina patent i meddelandeappen Walkie Talkie som lanserades 2011. Själva tekniken har utvecklats internt sedan 2006.

Meta har sagt att de tänker överklaga beslutet.

https://www.theverge.com/2022/9/22/23366516/meta-facebook-instagram-175-million-violation-voxer-live-streaming-patents

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Meta Platforms

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Meta Platforms

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt