Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Michigans konsumentförtroendeindex steg till 59,1 i december - väntat 57,0

Michigans konsumentförtroendeindex noterades till 59,1 i december, att jämföra med analytikerkonsensus som låg på 57,0.

Föregående månads utfall var 56,8.

Inflationsförväntningarna på ett års sikt ligger på 4,6 procent i december mot 4,9 procent föregående månad. Väntat var 4,9 procent.

På fem till tio års sikt ligger inflationsförväntningarna på 3,0 procent mot 3,0 procent månaden innan. Väntat var 3,0 procent.

Undersökningen består till 60 procent av konsumenternas förväntningar och till 40 procent av den rådande situationen. Indexet startade 1967 med 100 som utgångspunkt.

USAdecember, 2022KonsensusFörändring mot konsensusnovember, 2022
Michigan konsumentförtroende59,157,03,7%56,8
Michigan nuvarande förhållanden60,258,82,4%58,8
Michigan förväntningar58,454,57,2%55,6
Michigan inflationsförväntningar ett år4,64,9-6,1%4,9
Michigan inflationsförväntningar fem-tio år3,03,00,0%3,0
Konsensusdata från Bloomberg

http://media.finwire.com/media/FWM0080214-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.