Nyhet

Miljöaktivister

Miljöaktivister tar sikte på nederländska bolagsjättar

Den nederländska grenen av miljögruppen Friends of the Earth, Milieudefensie, har valt att lansera en kampanj mot 30 inhemska bolag kring utsläpp. Det skriver Reuters.

Milieudefensie vidtar offensiven efter domstolssegern mot Shell i fjol där bolaget beordrades att reducera sina utsläpp. Denna gång är siktet inställt mot bland annat flygbolaget KLM, storbanken ABN Amro och Ahold Delhaize som är en operatör av supermarknadskedjor.

Det Milieudefensie kräver är att bolagen presenterar planer på hur de tänker minska sina utsläpp med 45 procent från 2019 års nivåer fram till 2030. Om dessa krav inte möts tänker gruppen ta dem till domstolen liksom i fallet med Shell.

”Klimatvetenskapen är tydlig. Detta är exakt vad som måste göras../../..det finns inget val så de måste helt enkelt göra detta”, sade Peer de Rijk från Milieudefensie.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt