Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Modernas planerade höjning på covid-vaccin kritiseras av Vita huset

Amerikanska bioteknikbolaget Moderna uppgav i veckan att de överväger att höja priset på sitt covid-vaccin till 110-130 dollar per dos i USA, efter att man övergår från statliga kontrakt till kommersiell distribution av sprutorna. Men prishöjningen är svår att motivera, sade Vita husets pressekreterare Karin Jean-Pierre vid en briefing, skriver Reuters.

Jean-Pierre noterade att president Biden delar den oro som senator Bernie Sanders uttryckt över den potentiella prishöjningen. I tisdags skickade Sanders ett brev till Modernas vd Stephane Bancel där han kallade den föreslagna höjningen för "oacceptabel företagsgirighet".

Prisintervallet är samma som Pfizer tidigare föreslagit för sitt och Biontechs vaccin.

Covid-vacciner är för närvarande tillgängliga gratis för amerikanska medborgare som en del av federala statliga inköp, men det kommer att upphöra när det allmänna hälsorådet upphör. Nödsituationen förlängdes i onsdags med ytterligare 90 dagar, men det finns indikationer på att detta var den sista förlängningen.

För staten kostar Modernas uppdaterade boostersprutor cirka 26 dollar per dos. Det ursprungliga vaccinet kostade cirka 15-16 dollar.

https://www.reuters.com/article/usa-moderna-white-house/white-house-price-hike-for-modernas-covid-shots-hard-to-justify-idINW1N33O09U

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Moderna Inc

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.