Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Modernas

Modernas resultat sämre än väntat pga minskad försäljning av covid-19-vaccin - aktien faller (uppdatering)

(Uppdaterar med mer info)

Amerikanska bioteknikbolaget Moderna redovisar en omsättning som var lägre än väntat under tredje kvartalet. Även resultatet kom in lägre än väntat. Aktien faller 11 procent i förhandeln.

Omsättningen sjönk 32,3 procent till 3 364 miljoner dollar (4 969). Utfallet kan jämföras med Factset analytikerkonsensus som låg på 3 527.

En stor anledning till den svaga omsättningen är minskad försäljning av covid-19-vacciner. Efterfrågan har minskat i USA och Europa i takt med att antalen fall av coronavirus och dödsfall har minskat.

Resultat per aktie hamnade på 2,53 dollar (7,70), vilket är 23,3 procent sämre än analytikerkonsensus som låg på 3,30.

Bolaget drar ned intäktsprognosen från avtal om förhandsköp (APA) till 18-19 miljarder dollar, från tidigare 21 miljarder dollar då 2-3 miljarder skjutits upp till 2023. Försäljningen av covid-19-vaccin ingår under dessa avtal.

Bekräftade APA, såväl som tidigare uppskjuten produktförsäljning, representerar för närvarande 4,5-5,5 miljarder dollar i förväntad produktförsäljning 2023.

Moderna, MUSDQ3-2022KonsensusFörändring mot konsensusQ3-2021Förändring
Nettoomsättning3 3643 527-4,6%4 969-32,3%
Resultat per aktie, USD2,533,30-23,3%7,70-67,1%
Konsensusdata från Factset

http://media.finwire.com/media/FWM007DF0C-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Moderna Inc

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Moderna Inc

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.