Nyhet

Movebybike

Movebybike minskade omsättningen i Q1 - fortsatt fokus på expansion framöver

Logistik- och transportbolaget Movebybike redovisar en minskad omsättning och något högre förlust under första kvartalet jämfört med året innan.

Omsättningen sjönk 17,3 procent till 4,3 miljoner kronor (5,2).

"Generellt har logistikflödena i branschen varit låga och det har gett oss en trögare start än väntat. Effekten av lättade coronarestriktioner gör att konsumenten själv vill besöka butiker, restauranger, och ta del av ”vimlet” som vi saknat i nästan två års tid. Dock balanseras detta inför kvartal två och vi precis som övriga branschen ser volymerna återvända", kommenterar vd Lisette Hallström.

Ebitda-resultat blev -2,2 miljoner kronor (-2,2).

Rörelseresultatet blev -3,4 miljoner kronor (-3,2).

Resultatet efter skatt blev -3,4 miljoner kronor (-3,3).

Likvida medel uppgick till 3,8 miljoner kronor (1,7).

Soliditeten uppgick till 36 procent (28).

Framåt är det fortsatt fokus på expansion som gäller, enligt Hallström.

"Bolaget ser nu fram mot vår högsäsong där vi fortsatt kommer leverera klimatsmarta och effektiva leveranser i citymiljö", säger Hallström.

Movebybike, MkrQ1-2022Q1-2021Förändring
Nettoomsättning4,35,2-17,3%
EBITDA-2,2-2,2
Rörelseresultat-3,4-3,2
Nettoresultat-3,4-3,3
Likvida medel3,81,7123,5%


http://media.finwire.com/media/FWS007394A-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om MoveByBike

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien MoveByBike

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt