Nyhet

Movebybike

Movebybike ökar omsättningen och minskar förlusten

Logistik- och transportbolaget Movebybike, som nyligen noterades på Spotlight Market, redovisar ökande omsättning och minskad förlust i det andra kvartalet jämfört med samma period föregående år.

Omsättningen steg 42,9 procent till 8,0 miljoner kronor (5,6).

Ebitda-resultat blev -0,1 miljoner kronor (-0,5).

Rörelseresultatet blev -1,1 miljoner kronor (-1,4).

Resultatet före och efter skatt var -1,2 miljoner kronor (-1,7).

Resultat per aktie hamnade på -0,72 kronor (-0,65).

Likvida medel uppgick till 11,1 miljoner kronor (0,5).

"Under våren och sommaren har efterfrågan av cykelleveranser hos många av de stora e-handelsföretagen intensifierats, vi driver flera intressanta dialoger och har aldrig tidigare upplevt ett likande intresse från marknaden gällande gröna och effektiva leveranser", skriver bolagets vd Lisette Hallström.

Under året kommer Movebybike öppna en ny city-hubb i Sverige och bolagets ambition är att öppna totalt fem nya city-hubbar fram till och med 2023, varav två av dessa ska vara i nordiska städer.

Movebybike, MkrQ2-2021Q2-2020Förändring
Nettoomsättning8,05,642,9%
EBITDA-0,1-0,5
Rörelseresultat-1,1-1,4
Resultat före skatt-1,2-1,7
Nettoresultat-1,2-1,7
Resultat per aktie, kronor-0,72-0,65
Likvida medel11,10,52 120,0%


http://media.finwire.com/media/FWS006445D-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om MoveByBike

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien MoveByBike

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt