Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

MTI

MTI investerar i Zanzibar-resort

Investmentbolaget MTI Investment genomför investeringar i ett hotell och ett hotellförvaltningsbolag i Zanzibar, Tanzania.

MTI Investment har ingått en avsiktsförklaring med Mayai Ocean Resort rörande att investera upp till 600 000 dollar i ett hotell vid strandkanten samt ytterligare 125 000 dollar i ett hotellförvaltningsbolag. Investeringen är beroende av att bolaget reser kapital från sin teckningsoption TO1.

Bolaget bedömer att man kan vara igång i juni/juli i år. För sina investeringar får MTI Investment 40 procent av ägandet i hotellbolaget Mayai Ocean Resort och 50 procent av ägandet i hotellförvaltningsbolaget. Företaget bedömer att man kommer att skapa 32 arbetstillfällen. Med utgångspunkt i budgeten och den snabba ökningen av antalet besökare förväntas verksamheten generera ett positivt kassaflöde redan från början.

Medlen från T01-optionen är avsedda att användas för den första delbetalningen på 125 000 dollar för att säkra 50 procent av aktierna i hotellförvaltningsbolaget.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om MTI Investment

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien MTI Investment

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt