Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

MTI Investment ingår avsiktsförklaring om investering i fastighet i Dar es-Salaam

Investmentbolaget MTI Investment har ingått en avsiktsförklaring om att investera upp till 500 000 dollar i ett centralt fastighetsprojekt i Tanzanias största stad Dar es-Salaam. Det framgår av ett pressmeddelande.

I likhet med en tidigare avsiktsförklaring som bolaget ingått kräver projektet att bolaget får in kapital via sin teckningsoption.

Hela fastigheten är värderad till 676 000 dollar, och bolaget bedömer att det finns mycket utvecklingsmöjligheter. Tanken är att man skall bygga en byggnad med minst fem våningar bestående av bostäder. MTI Investment investerar 500 000 dollar för en ägarandel om maximalt 42,5 procent.

Ambitionen är att affären skall slutföras den 1 april i år. Företaget bedömer att avkastningen, mätt som IRR, väntas bli 15-25 procent. Spannet i förväntningarna hänger samman med att bolaget använder sig av olika scenarier.

"På det hela taget är denna investeringsmöjlighet i linje med vår långsiktiga strategi och våra mål att skapa hållbara investeringsinstrument och diversifiera vår portfölj. Genom att införliva investeringar i kassaflödesgenererande fastigheter kan vi uppnå en stabil och lönsam investeringsportfölj för MTI", uppger vd Pontus Engström.

MTI Investment-chefen uppger också att man aktivt sökt efter attraktiva fastigheter att investera i.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om MTI Investment

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien MTI Investment

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt