Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

MTI Investment ökar sin andel i Fintech Africa - förvärvar ytterligare drygt 8 procent

Investmentbolaget MTI Investment har tecknat ett avtal om att förvärva 7,92 procent av aktierna i Fintech Africa för 1,2 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Fintech är verksamma på den afrikanska marknaden och utvecklar finansiella plattformar och lösningar. De äger även dotterbolaget Mtaji Wetu Finance Tanzania.

Transaktionen finansieras genom en aktiebytesaffär, där MTI:s aktier värderats till 4,09 kronor per aktie. MTI äger sedan tidigare en andel i bolaget och det totala ägandet uppgår nu till 13,63 procent.

- Med den framgång Mtaji hittills visat under ledning av den erfarne finans- och riskentreprenören Torbjörn Jacobsson är det tydligt att denna investering är en av de bäst presterande i vår portfölj. Därför anser vi att det är nödvändigt att öka vår finansiering av Mtaji och öka vår andel i det här framgångsrika företaget, säger Pontus Engström, vd på MTI Investments.

MTI Investment handlas i skrivande stund till 3,55 kronor per aktie.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om MTI Investment

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien MTI Investment

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt