Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Musk

Musk avser inte sälja fler Tesla-aktier på två år

Elon Musk avser inte att sälja några fler aktier i elbilstillverkaren Tesla under de närmaste två åren. Det uppgav han i en ljudchatt på Twitter Spaces, rapporterar Reuters.

Musks kommentar kom efter att Tesla haft en ytterligare tung dag på börsen under torsdagen. Aktien föll 8,9 procent efter att ha börjat erbjuda stora rabatter på 7 500 dollar till amerikanska kunder vid köp av Tesla-fordon. Detta har spätt på investerares oro för att efterfrågan är på väg att svalna i samband med att ekonomin bromsar in.

Annars har Tesla-aktien också haft det tungt av att Musk sålt av stora poster i bolaget för att kunna finansiera Twitter-köpet, samt att mycket fokus lagts på mikrobloggen som Musk numera äger och är vd för.

Men i chatten lovade Musk att det absolut inte blir några aktieförsäljningar nästa år, och troligen inga året därefter heller. Han förklarade också varför han gjort de tidigare affärerna.

"Jag var tvungen att sälja några aktier för att se till att det fanns ett torrt krut../../..för att ta hänsyn till det värsta scenariot", sade miljardären.

Musk kommenterade också ekonomin nästa år. Han sade att han tror på en "allvarlig recession" och att efterfrågan på dyrare varor kommer att vara lägre.

https://www.reuters.com/business/autos-transportation/elon-musk-says-he-will-not-sell-more-tesla-stock-another-two-years-2022-12-22/

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Tesla

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Tesla

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt