Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Musk

Musk och Tesla tvingas till domstol över gamla tweets om utköp av elbilstillverkaren

Elon Musk ställts inför en rättegång på tisdag över sina uttalanden om att köpa ut Tesla 2018, rapporterar flera medier.

Musk skrev som bekant på Twitter att han övervägde att köpa ut bolaget, och hade säkrat finansiering för detta. Men detta visade sig inte stämma, och rörelserna i Tesla-aktien kring allt detta var rejäla. Det fick vissa investerare att surna till och skicka in en grupptalan mot Musk och bolaget.

Rättegången kommer att hållas i San Francisco. Enligt domare Edward Chen, som kommer att överse processen, agerade Musk vårdslöst när han skrev sina inlägg om en potentiell privatisering av Tesla.

Det som juryn kommer behöva ta ställning till är ifall Musks tweets hade en betydande påverkan på investerare och om han visste att de var falska.

Rättegången väntas pågå i tre veckor.

https://www.investing.com/news/stock-market-news/tesla-musk-face-trial-in-shareholder-case-over-2018-tweets-2981539

https://www.wsj.com/articles/elon-musk-tesla-poised-for-trial-over-tweets-proposing-to-take-car-maker-private-11673873799

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Tesla

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Tesla

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.