Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Mycket

Mycket elände redan inprisat i Intrum - Di

Dagens industri anser att mycket elände redan är inprisat i kredithanteringsbolaget Intrums kurs efter marknadens kraftiga reaktion på nedskrivningen av tillgångar.

Tidningen undrar om raset på 18 procent under tisdagen ens var rimligt givet att nedskrivningen uppgår till 2,3-2,7 miljarder kronor på en portfölj som hade ett bokfört värde på 41,9 miljarder kronor vid halvårsskiftet. Dessutom börjar minskningen gälla från och med 2025 och påverkan på kassaflödet är bara 2 procent.

Efter kursraset har Intrums p/e-tal sjunkit till en rejält låg nivå.

“P/e-talet är 5,3 för innevarande års förväntade vinst och 4,5 för nästa år, enligt snittprognoserna i Factset. Håller prognoserna stiger direktavkastningen till 10 procent. Mycket elände är därmed redan inprisat i aktiekursen”, skriver Di.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Intrum

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Intrum

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.