Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nätläkaren Doktor.se tar in 280 miljoner kronor - Di

Doktor.se har tagit in 280 miljoner kronor för att finansiera sin expansion i Tyskland, och trots marknadsklimatet lyckas bolaget försvara sin värdering om drygt 6 miljarder kronor i nyemissionen. Det framgår av handlingar hos Bolagsverket, rapporterar Dagens industri.

Bolaget omsatte 845 miljoner kronor förra året och gjorde en förlust på 153 miljoner kronor. Det uppges dock att de går mot lönsamhet i Sverige i år.

Kapitalet ska nu användas för bolagets internationella expansion, bland annat Tyskland.

Bolaget försvarar även värderingen om 6 miljarder kronor. När bolaget tog in pengar 2021 från bland annat Tencent skrevs värderingen till 5,5 miljarder kronor.

Bolaget var på väg till börsen i början av året med siktet på en värdering på runt 10 miljarder kronor. Lindman bekräftade sedan i mars att noteringsplanerna lagts på is. En börsnotering någon gång i framtiden uppges dock fortfarande vara aktuellt.

”Arbetet med att stänga rundan gick relativt snabbt och vi blev övertecknade. Vår ambition var egentligen att ta in 200 miljoner kronor, men sedan visade flera externa investerare intresse att vara med. Vi håller också på att utöka en större kreditlina”, säger vd Martin Lindman till Di.

https://www.di.se/digital/brandstudio/bizzjoiner-ab/hur-kundportalen-ger-dina-kunder-en-digital-vip-ingang-om-ni-anvander-fortnox/

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Doktor.se

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Doktor.se

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt