Neobo Fastigheter noteras på First North på fredag
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Finwire / Börskollen

Neobo Fastigheter noteras på First North på fredag

Neobo

Fastighetsbolaget Neobo, som tidigare har knoppats av från SBB, har godkänts för notering på First North med första noteringsdag den 10 februari. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande på måndagskvällen.

Bolagets fastighetsportfölj består av 268 fastigheter som per 30 september 2022 hade ett samlat marknadsvärde om 15,8 miljarder kronor. Per 31 december 2022 värderades fastighetsbeståndet, av externa auktoriserade värderare, till 15,3 miljarder.

Bostadsfastigheter står för 95 procent av fastighetsvärdet och resterande värde utgörs i huvudsak av samhällsfastigheter. Såsom framgår av bolagets upprättade bolagsbeskrivning har Neobo, per dagens datum, ingått nya kreditavtal om 7,4 miljarder kronor varav cirka 80 procent är räntesäkrat. De nya kreditavtalen innebär att Neobo, per dagens datum, har en genomsnittlig kapitalbindningstid om 4,1 år, en genomsnittlig räntebindning på 1,7 år och en genomsnittlig ränta om 2,5 procent.

Neobo kommer genom noteringen att bli ett av de största renodlade noterade bostadsbolagen i Sverige, baserat på marknadsvärdet av fastigheterna, skriver bolaget.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Samhällsbyggnadsbolag

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt