Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Netel förvärvar brittiska Border Civils & Utilities

Infranätbolaget Netel tar klivet in på den brittiska marknaden genom att förvärva Border Civils & Utilities, som är baserat i Dumfries, Skottland. Det framgår av ett pressmeddelande.

Borders huvudverksamhet är inom fiber och bolaget bedriver även verksamhet inom vatten och avlopp samt gas. Förvärvet innebär en utökad geografisk närvaro i den brittiska infrastrukturmarknaden.

Border omsatte cirka 36 miljoner kronor under förra året och har 50 anställda. Orderstocken är stark för kommande år. Historiskt har ebita-marginalen varit högre än för Netel-koncernen. Konsolidering väntas ske i juli.

Köpeskillingen betalas kontant och genom 293 365 aktier.

Netel uppger att den brittiska marknaden har låg penetration av fiber och att marknaden påminner om hur det såg ut i Tyskland när bolaget gick in på den marknaden 2019.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Netel Holding

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Netel Holding

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt