Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Newbury

Newbury Pharmaceuticals genomför en nyintroduktion på First North, första handelsdag 4 februari

Newbury Pharmaceuticals genomför en nyintroduktion på Nasdaq First North Growth Market.
Anmälningstiden i erbjudandet löper från 12 januari till 25 januari och första handelsdag i aktien blir den 4 februari. Det framgår av ett pressmeddelande.

Erbjudandet omfattar 3,85 miljoner nyemitterade aktier till teckningskursen 13 kronor per aktie. Bolaget kommer vid fullteckning att tillföras 50 miljoner kroner före emissionskostnader. Teckningsåtaganden på 40 miljoner kronor har erhållits, vilket motsvarr 80 procent av erbjudandet. Västra Hamnen Corporate Finance är finansiell rådgivare till Newbury i samband med noteringen.

Newbury är ett svenskt företag grundat 2020 som fokuserar på att tillhandahålla receptbelagda läkemedel till patienter och läkare på den skandinaviska marknaden. Bolaget fokuserar på specialmedicin och egna varumärken med starkt fokus på onkologi, sällsynta sjukdomar och neurologi. För detta ändamål har en portfölj med totalt 27 produkter inlicensierats, vilket förväntas generera ett stabilt flöde av produktlanseringar under de kommande åren.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Newbury Pharmaceuticals

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt