Nyhet

Nintendo

Nintendo minskade rörelseresultatet mer än väntat i första kvartalet

Japanska spelbolaget Nintendo redovisar en omsättning som var lägre än väntat under första kvartalet. Även rörelseresultatet missade förväntningarna.

Omsättningen sjönk 4,7 procent till 307,5 miljarder yen (322,7). Utfallet kan jämföras med Bloomberg analytikerkonsensus som låg på 332,1.

Rörelseresultatet blev 101,7 miljarder yen (119,8), väntat rörelseresultat var 115,2. Rörelsemarginalen var 33,1 procent (37,1).

Resultatet efter skatt blev 119,0 miljarder yen (92,7), analytikerkonsensus 90,18.

Försäljningen av Switch-konsoler sjönk med 22 procent till 3,43 miljoner enheter. Bolaget upprepar emellertid målet att sälja 21 miljoner enheter för räkenskapsåret som avslutas den sista mars 2023.

Bolaget upprepar även sin finansiella helårsguidning.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt