Nyhet

Nios

Nios aktie sätter nya rekord i Hongkong och Singapore

Kinesiska elbilstillverkaren Nio har satt nya kursrekord på börserna i Hongkong och Singapore under måndagen. Det rapporterar Marketwatch. Bolaget är också listat i USA.

Bakom uppgången ligger förväntningar om ljusare utsikter för elbilsbolag framöver.

Japanska analyshuset Nomura prognostiserar att den globala efterfrågan för elbilar kommer öka årligen med 32 procent tills 2025, enligt en analys. Det som gör fordonen mer lockande för konsumenter är deras preferenser för låga utsläpp men också ett ökat regulatoriskt tryck för att minska utsläppen.

Samtidigt väntas bolagen få det lättare, särskilt från och med nästa år. Priser på viktiga metaller som litium, kobolt och koppar väntas minska till följd av ett ökat utbud och leda till lägre kostnader för Nio och andra branschbolag, enligt Nomura.

Ett annat analyshus, Daiwa, spår också starka försäljningsvolymer för Nio från andra halvåret 2022 tack vare nya modellanseringar.

https://www.marketwatch.com/story/nio-s-hong-kong-singapore-shares-hit-new-highs-as-outlook-brightens-271656297468

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Nio Inc

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Nio Inc

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt