Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nordisk Bergteknik gör sitt hittills största förvärv

Nordisk Bergteknik förvärvar Connecting Capitals dotterbolag Infrastructure Group Nordic med de operativa dotterbolagen Rovalin och Soil Mixing. Köpeskillingen är på 178 miljoner kronor vilket innebär att detta är Nordisk Bergtekniks största förvärv någonsin, enligt ett pressmeddelande.

Förvärvet finansieras med 49 miljoner kronor i likvida medel, 54 miljoner kronor som återinvesteras i aktier i Nordisk Bergteknik och 75 miljoner genom säljarrevers.

De två förvärvade bolagen omsätter tillsammans cirka 420 miljoner kronor. Rovalin erbjuder tjänster inom grundläggning och verkar huvudsakligen inom Stockholmsregionen. Det innebär att Nordisk Bergteknik expanderar i regionen.

Soil and Mixing är verksamma kring jord- och markförstärkning för fastigheter anläggningsprojekt runt om i Sverige och i Norge.

"Vi är mycket glada att välkomna Rovalin och Soil Mixing Group till Nordisk Bergteknik. Vi har sedan tidigare arbetat med varandra i olika projekt och vi vet att bolagen har medarbetare med hög kompetens. Det är dessutom vårt största förvärv hittills och sker inom vårt mest lönsamma segment, vilket innebär att koncernens marginal kommer förstärkas. Vidare kompletterar de våra befintliga bolag inom segmentet Grund Sverige och breddar vårt erbjudande ytterligare. Samtidigt ökar vi vår närvaro längs med Norrlands industrikust och i delar av Norge, områden som har stora infrastruktursatsningar under kommande åren", säger Andreas Christoffersson, vd för Nordisk Bergteknik.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Nordisk Bergteknik

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Nordisk Bergteknik

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.