Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nordisk Bergteknik gör sitt hittills största förvärv

Nordisk Bergteknik förvärvar Connecting Capitals dotterbolag Infrastructure Group Nordic med de operativa dotterbolagen Rovalin och Soil Mixing. Köpeskillingen är på 178 miljoner kronor vilket innebär att detta är Nordisk Bergtekniks största förvärv någonsin, enligt ett pressmeddelande.

Förvärvet finansieras med 49 miljoner kronor i likvida medel, 54 miljoner kronor som återinvesteras i aktier i Nordisk Bergteknik och 75 miljoner genom säljarrevers.

De två förvärvade bolagen omsätter tillsammans cirka 420 miljoner kronor. Rovalin erbjuder tjänster inom grundläggning och verkar huvudsakligen inom Stockholmsregionen. Det innebär att Nordisk Bergteknik expanderar i regionen.

Soil and Mixing är verksamma kring jord- och markförstärkning för fastigheter anläggningsprojekt runt om i Sverige och i Norge.

"Vi är mycket glada att välkomna Rovalin och Soil Mixing Group till Nordisk Bergteknik. Vi har sedan tidigare arbetat med varandra i olika projekt och vi vet att bolagen har medarbetare med hög kompetens. Det är dessutom vårt största förvärv hittills och sker inom vårt mest lönsamma segment, vilket innebär att koncernens marginal kommer förstärkas. Vidare kompletterar de våra befintliga bolag inom segmentet Grund Sverige och breddar vårt erbjudande ytterligare. Samtidigt ökar vi vår närvaro längs med Norrlands industrikust och i delar av Norge, områden som har stora infrastruktursatsningar under kommande åren", säger Andreas Christoffersson, vd för Nordisk Bergteknik.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Nordisk Bergteknik

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Nordisk Bergteknik

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt