Nyhet

Norditek

Norditek rapporterar ett nettoresultat på 1,3 miljoner

Norditeks omsättning uppgick till 12,68 miljoner kronor under tredje kvartalet i det brutna räkenskapsåret, vilket innebär en minskning med 54,6 procent jämfört med samma period föregående år enligt proforma. Den rörelsedrivande verksamheten i Norditek förvärvades under första halvåret 2021 och det saknas jämförelsesiffror.

Norditeks omsättning har påverkats av att leveranser fått skjutas fram till följd av bland annat komponentbrist och problem i globala leveranskedjor.

"Detta medför att maskiner inte har kunnat levererats i tid från våra leverantörer", säger vd Daniel Carlberg i rapporten.

Ebita-resultatet blev 3,2 miljoner kronor, med en ebita-marginal på 25,2 procent.

Rörelseresultatet blev 2,2 miljoner kronor, med en rörelsemarginal på 17,4 procent.

Resultatet före skatt var 1,9 miljoner kronor.

Resultatet efter skatt blev 1,3 miljoner kronor, och per aktie 0,10 kronor.

"Tredje kvartalet blev ett kvartal med fortsatt hög aktivitet i och med uthyrning, orderteckningar och utveckling av verksamheten. Flera nya moduler som ökar återvinningsgraden av kundernas material har utvecklats och lanserats under kvartalet. Tyvärr fortsätter de globala leveransproblemen att orsaka förseningar i leveranser vilket i sin tur har påverkat faktureringen. Dessa förseningar kan uppskattas till en minskad fakturering om cirka 20 miljoner kronor. Förseningarna har dock inte, såvitt det kan bedömas, påverkat orderingången. Orderingången är fortsatt god", säger Carlberg.

Norditek, MkrQ3-2022
Nettoomsättning12,68
EBITA3,2
EBITA-marginal25,2%
Rörelseresultat2,2
Rörelsemarginal17,4%
Resultat före skatt1,9
Nettoresultat1,3
Resultat per aktie, kronor0,10


http://media.finwire.com/media/FWS007874A-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Norditek

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Norditek

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt