Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Northgold lämnar in en ansökan om tillstånd om extra gruvområde

Guldprospekteringsbolaget Northgold har lämnat in en ansökan om extra gruvområde i Kopsa, som är ett koppar- och guldprojekt i Finland.

Ansökan är föremål för en pågående utfrågningsprocess som ska avslutas den 20 februari, enligt ett pressmeddelande. Ett eventuellt beviljande av detta tillstånd för ett extra gruvområde skulle uppfylla det sista villkoret för den befintliga gruvkoncessionen och ge Northgold rätt att utvinna mineraltillgångar inom koncessionsområdet i enlighet med den finska gruvlagen, vilket skulle följa de nödvändiga: tekniska och ekonomiska studierna, processen för gruvsäkerhetstillstånd, processen för miljökonsekvensbedömning och processen för miljötillstånd, heter det.

Ansökan har lämnats in till den finska säkerhets- och kemikalieinspektionen. I ansökan beskrivs en föreslagen vägsträckning som förbinder det befintliga, beviljade gruvkoncessionsområdet med de allmänna vägarna.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Northgold

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Northgold

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt