Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nvidia

Nvidia ett av de bästa tillväxtföretagen inom sin bransch - Morgan Stanley återupptar bevakning med jämvikt

Morgan Stanley har återupptagit bevakning av halvledarjätten Nvidia med rekommendationen jämvikt och riktkursen 217 dollar.

Investmentbanken beskriver Nvidia som "en av de bästa tillväxtnamnen" inom sin bransch och noterar att också erbjudandet breddats mot molndata och spel. Dock är banken samtidigt oroad över en potentiell inbromsning kring just spel och så även över den höga värderingen jämfört med branschkollegor.

"Aktien är ett kärninnehav; vår strategi är att åtminstone behålla en marknadsvikt i aktien och leta efter platser för en övervikt", skriver bankens analytiker Joseph Moore i en kommentar till kunderna och tillägger att en "betydande avmattning" i spelbranschen bör resultera i en "blygsam utmaning 2023".

Nvidia handlas oförändrat på knappt 195 dollar i förhandeln på tisdag.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Nvidia

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Nvidia

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt