Nyhet

Nya

Nya 'meme-aktien' AMTD rasade under onsdagen - fortsätter ner i förhandeln efter enorma uppgångar

Det på senare dagar omskrivna kinesiska fintech-bolaget AMTD Digital rasade 34 procent under gårdagens handel i USA, och avbröt den tidigare sviten med enorma uppgångar - där aktien avancerat drygt 21 000 procent sedan börsnoteringen tidigare i juli.

Företaget har varit flitigt diskuterat på diverse chattforum den senaste tiden, däribland Reddit. När aktien för någon dag sedan stod som högst värderades företaget till mer än självaste Meta - då bolaget i tisdags nådde en värdering på över 300 miljarder dollar.

Rusningen och de volatila svängningarna i aktien påminner om förra årets hysteri kring Gamestop och AMC, skriver New York Post.

Fenomenet, som gjort sig känt under namnet "meme-aktier", innebär att användare haussar upp aktier i olika chattar, för att sedan köpa och sälja i ett så kallat "pump-and-dump" mönster.

AMTD-aktien fortsätter rasa under förhandeln i USA på torsdagen och är i skrivande stund ner runt 10 procent.

https://nypost.com/2022/08/03/meme-stock-amtd-slides-34-after-eye-popping-surge/

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om AMTD Digital

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien AMTD Digital

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt