Nya regeringen lägger ned planer på höghastighetsjärnväg
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nya regeringen lägger ned planer på höghastighetsjärnväg

Den nya regeringen, som är tänkt att ledas av Moderat-ledaren Ulf Kristersson, kommer inte slutföra planerna på att bygga höghastighetståg, inklusive ny räls. Det rapporterar Sveriges Radio.

Den slutsatsen kan dras av en gemensam motion som partierna lämnat in till riksdagen. Motionen stöds av M, KD, L och SD vilket innebär att det finns majoritet för den i kammaren.

Satsningen på höghastighetståg har beräknats kosta upp emot 400 miljarder kronor, enligt Ekots beräkningar. SD och M har varit kritiska.

Tågoperatörer såsom SJ och MTRX har tidigare uttryckt oro för att M och SD inte lägger fram tillräckliga förslag, enligt SVT.

- Politiken måste kunna göra både kortsiktiga satsningar, som underhåll och fyrspår, och långsiktiga satsningar, som nya stambanor för höghastighetståg, uppger Filip Johansson, vd för MTRX, för SVT.

https://sverigesradio.se/artikel/nej-till-hoghastighetsjarnvag-besked-fran-m-kd-l-och-sd

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/besked-fran-m-kd-l-och-sd-ingen-hoghastighetsjarnvag

💡 Tips från oss på Börskollen

Aktieapp – Högsta betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och över 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.