Nyhet

Nya samarbeten gör att Exegers verksamhet går framåt - Di

Verksamheten rullar på för solteknikbolaget Exeger efter att ha inlett samarbeten med Urbanista och Adidas. Det skriver Di Digital.

Exeger, med vd Giovanni Fili i spetsen, utvecklar en böjbar solcell vid namnet Powerfoyle. Med produkten blir det möjligt att ladda elektroniska produkter som hörlurar utan att använda sladd.

Verksamheten drog igång på allvar förra året när samarbetet med Urbanista blev lyckat. På tur står ett nytt samarbete med Adidas, och enligt Giovanni rullar arbetet på.

"Nu ringer fler företag till oss än vi har uppsökande införsäljning”, säger han till Di Digital.

För det sista kvartalet av 2021 hade bolaget intäkter på 6 miljoner kronor och ett ebitda-resultat på -227 miljoner kronor. Det var även första gången på 13 år som man redovisade en omsättning.

Exeger har tidigare pratat om att de kommer vilja börsnotera sig. Till Di säger Giovanni Fili att man vill vara redo för en notering under det andra kvartalet av 2023. Samtidigt säger han att en notering inte är ett självändamål i sig.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Exeger

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Exeger

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt