Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Oatly

Oatly på gång med efterträdare till vd Toni Petersson - WSJ

Växtbaserade matproducenten Oatly håller på att förbereda för en efterträdare till vd Toni Petersson. Det rapporterar Wall Street Journal med hänvisning till personer med insyn i frågan.

Oatly meddelade förr månaden att de anställt Jean-Cristophe Flatin, en veteran inom livsmedelsindustrin. Flatin ses nu som en trolig ersättare för Petersson enligt uppgifterna. De har även anlitat Daniel Ordonez som tidigare jobbat på Danone och Unilever som ny operativ chef. Båda kommer börja på Oatly 1 juni.

Styrelseordförande Eric Melloul sade i ett uttalande att Petersson ledde sökandet för de nya ledarna, detta som en del av Oatlys successionsplaner. Ett vd-byte ska dock inte vara aktuellt just nu enlig ordförande.

Oatly som fallit 80 procent sedan börsdebuten förra året har haft stora problem i produktionen. Styrelsen började förra sommaren prata om successionen inom företaget, där de vill hitta en vd med mer operationell erfarenhet än vad Petersson besitter. Detta för att låta Petersson fokusera på utvecklingen inom företaget.

Företaget har adderat nya personer för att kunna maximera tillväxt och för att expandera produktionen. Petersson har jobbat som vd på Oatly sedan 2012 och äger 1,6 procent av aktierna i bolaget.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Oatly

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Oatly

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt