Oatly på gång med efterträdare till vd Toni Petersson - WSJ
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Oatly på gång med efterträdare till vd Toni Petersson - WSJ

Oatly

Växtbaserade matproducenten Oatly håller på att förbereda för en efterträdare till vd Toni Petersson. Det rapporterar Wall Street Journal med hänvisning till personer med insyn i frågan.

Oatly meddelade förr månaden att de anställt Jean-Cristophe Flatin, en veteran inom livsmedelsindustrin. Flatin ses nu som en trolig ersättare för Petersson enligt uppgifterna. De har även anlitat Daniel Ordonez som tidigare jobbat på Danone och Unilever som ny operativ chef. Båda kommer börja på Oatly 1 juni.

Styrelseordförande Eric Melloul sade i ett uttalande att Petersson ledde sökandet för de nya ledarna, detta som en del av Oatlys successionsplaner. Ett vd-byte ska dock inte vara aktuellt just nu enlig ordförande.

Oatly som fallit 80 procent sedan börsdebuten förra året har haft stora problem i produktionen. Styrelsen började förra sommaren prata om successionen inom företaget, där de vill hitta en vd med mer operationell erfarenhet än vad Petersson besitter. Detta för att låta Petersson fokusera på utvecklingen inom företaget.

Företaget har adderat nya personer för att kunna maximera tillväxt och för att expandera produktionen. Petersson har jobbat som vd på Oatly sedan 2012 och äger 1,6 procent av aktierna i bolaget.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Oatly

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Oatly

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.